Intialaisten ruokien postaussarja saa jatkoa butter chicken -reseptillä. Kermainen, miedosti tulinen kana sopii moneen makuun. Butter chicken onkin yksi intialaisen keittiön klassikoista. Melko pitkästä ainesosalistasta huolimatta on butter chicken helppo valmistaa, vaikkakin se vaatii jonkin verran esivalmisteluja.
Butter chicken (Murgh Makhani)
Ainekset:
600-800g kanaa
Marinadi:
-4 dl paksua luonnonjogurttia
-6 valkosipulinkynttä hienonnettuina
-2 cm pala inkivääriä raastettuna tai 0,5 rkl inkiväärijauhetta
-1 tl chilijauhetta
-1 tl korianterijauhetta
-1 tl juustokuminaa
-1,5 tl garam masalaa
-1 tl suolaa
-1 limen mehu
Markhani-kastike:
-200 g paseerattua tomaattia
-50 g voita
-1 tl chilijauhetta
-1,5 tl garam masalaa
-1 tl kurkumaa
-0,5 tl jauhettua kardemummaa
-(suolaa tarvittaessa)
-0,5 dl kermaa
Ohje:
1. Leikkaa broileri isoiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Ota 3 dl marinadia talteen kastiketta varten. Laita broilerin palat loppumarinadiin. Anna maustua yön yli jääkaapissa.
2. Paista kanat uunissa grillivastuksella 270 asteessa 11 min
3. Lisää kattilaan voi ja mausteet, anna voin sulaa.
4. Sekoita joukkoon säästetty marinadi ja paseerattu tomaatti.
5. Lisää paistetut kanat. Kun kastike alkaa kiehua, lisää kerma ja mausta suolalla. Hauduta ja maistele kastiketta, lisää tarvittaessa mausteita oman maun mukaan.
Tarjoile riisin ja naan-leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti