sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Vierashuoneen sisustamista

Oletko ollut tilanteessa, jossa olet tehnyt jotain muutoksia sisustuksen suhteen ja lumipallo on lähtenyt vyörymään ja yhtäkkiä huomaat muuttavasi yhtä sun toista kodissasi? Jonkinlainen lumipalloefekti kävi vierashuoneen suhteen, sillä maalattuamme yhden seinistä basaltinharmaaksi iski sisustusvimma kunnolla ja huoneeseen tuotiin uutta ilmettä myös muilla tavoin.
Muutos alkoi vierailulla K-raudassa. Siellä bongattu Cello-merkkinen tripod lattiavalaisin oli rakkautta ensisilmäyksellä. Samalla reissulla kotiutettiin lattiavalaisimeen sopiva kattovalaisin ja vanha tylsä plafondi sai poistua uuden valaisimen tieltä. Uudet ajattomat valaisimet raikastivat huoneen ilmettä ja sopisivat jatkossa vaikka muihinkin huoneisiin. Olin jo jonkin aikaa ihaillut Askon mustaa Elsa rahia ja nyt päätimme ostaa sen vierashuoneeseen. Rahi on helppo siirtää tarvittaessa myös olohuoneeseen lisäistuimeksi.
Vierassänky suorastaan huusi lisää sisustustyynyjä ja apua tilanteeseen toi H&M:n home-osasto. Kaipasin huoneeseen myös isompaa mattoa ja niinpä lopulta Ikeasta kotiutettiin harmaa hovslund matto. Suurempi matto muuttikin huoneen ilmettä paljon parempaan suuntaan. Edellinen matto ei mielestäni istunut huoneen muuhun ilmeeseen. 
Efektiseinän vastainen täysin valkoinen seinä tuntui tyhjältä ja kylmältä. Huonekaluton ja ehjä seinä tekivät huoneeseen keskeneräisen vaikutelman.  Päädyin ostamaan kahden eri pituiset valkoiset tauluhyllyt seinälle. Tauluhyllyt ovat 12cm syviä, joten valokuvien lisäksi niihin sopii myös jotain muuta pientä sisustustavaraa kuten kukkia tai tuikkukippoja. Vielä pitäisi tehdä valinta mitkä kuvat laitetaan kehyksiin. Pääsivätpä ensimmäiset tontutkin hyllyille. Joulu alkaa pikkuhiljaa hiipimään kotiin..

 Niinkin pieni asia kuin tauluhyllyt voivat tehdä tunteen, että nyt huone on valmis. Tai ainakin valmiimpi. Olen todennut, että sisustus ei ikinä voi olla valmis eikä sen tarvitsekaan. Ja ikinä ei tiedä mitä seuraavaksi keksin.  Leppoisaa isänpäivän illan jatkoa kaikille ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti