perjantai 6. tammikuuta 2017

Palju takapihalle?

Pian asunnon ostettuamme aloimme pohtimaan kylpytynnyrin eli paljun hankkimista takapihallemme. Etenkin pakkassäässä lämpimässä vedessä rentoutuminen kuulostaa houkuttavalta. Metsämaisema ja tähtitaivas olisivat omiaan rentoutumiseen. Googlettaessa huomaa nopeasti paljuja löytyvän joka lähtöön. On sähkö- ja puulämmitteisiä sekä lukuisilla erilaisilla ominaisuuksilla varusteltuja paljuja ja ulkoporealtaita.

Paljuissa siis riittää valinnanvaraa. Tärkeää olisi heti alkuun miettiä, että mitä ominaisuuksia omalta paljultaan haluaa. Minkä kokoinen? Kuinka helppohoitoista paljua odottaa? Haluaako valaistusta? Poreita? Terassiin upotettu vai erillinen? Moderni vai perinteisempi ulkonäkö? Sitten se hinta. Hintakin vaihtelee noin 1500 eurosta 10 000 euroon.
(kuvat napattu drop.fi-sivustolta.)

Meille tärkeää paljussa olisi helppohoitoisuus, sekä riittävän lyhyt lämmitysaika. Kylpeminen jää väistämättä vähälle jos lämmitysaika hipoo 3-4 tuntia kerta ja jos palju pitää täyttää ja tyhjentää joka kerran jälkeen. Paljuja tutkailtuani huomioni kiinnittyi nopeasti suomalaiseen designtuotteeseen Drop-altaaseen. Drop-altaan tyylikkyys hivelee silmiäni. Valmistajan mukaan Drop on myöskin ergonomisesti suunniteltu, jolloin siinä istutaan miellyttävässä asennossa ja altaaseen meneminen on mukavaa sisäpuolella olevien portaiden ansiosta.  Itseäni houkuttelee Drop-altaan suodatinjärjestelmä, joka yhdistettynä puhdistusaineeseen pitää veden puhtaana jopa kuukausien ajan. Drop-altaaseen saa halutessaan hankittua lukuisia lisäominaisuuksia, kuten allasvalon tai porejärjestelmän. Kamiinan lisäksi Drop-allasta on mahdollista lämmittää sähköllä, jolloin allas on vaikka aina käyttövalmiina. Aikamoista arjen luksusta!

Palju ei ole ihan hankintojemme kärjessä, joten jokunen tovi saattaa vierähtää ennen kuin Drop-allas on pihaamme sulostuttamassa. Altaalle olisi kuitenkin täydellinen paikka pihallamme, vaikkakin altaan hankkiminen vaatisi taas terassin laajennusta.

Onko teillä hyviä vinkkejä paljun hankintaa ajatellen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti