torstai 1. maaliskuuta 2018

Matkahaaveita lähellä ja kaukana

Myönnetään, tykkään tehdä erilaisia listoja. Suunnitelmallisuus ja määrätietoisuus ovat myös vahvuuksiani. Teen täysipäiväisen työn ohessa yliopisto-opintoja ja ilman suunnitelmallisuutta opinnot venyisivät varmasti melko pitkiksi. Kirjoittaminen tekee itselleni suunnitelmista jotenkin konkreettisempia. Ja mikäpä sen ihanampaa kuin matkoista haaveilu. Olen hiljattain tehnyt listan matkaunelmistani, joiden toivon toteutuvan noin seuraavan viiden vuoden sisällä.




AASIA 

Japani
Kirsikkapuiden kukinta, luotijunat, kylpevät lumiapinat, mielenkiintoinen kulttuuri. Japaniin on ehdottomasti päästävä!

Singapore 
Singapore on ollut mielessäni viime aikoina erityisen paljon. Suunnilleen viikottain käyn vertailemassa Singaporen lentojen hintoja. Ehkäpä jo kesälomalla lentokoneen nokka osoittaa Singaporea! Singaporessa kiinnostaa sen helppo lähestyttävyys Aasialaisena kaupunkina, siisteys, monipuolisuus sekä edulliset Hawker Center-ruokatorit.

AMERIKKA 

USA roadtrip: Las Vegas - Grand Canyon - Page - Zion Kansallispuisto - Bryce Canyon - Las Vegas
Amerikka on vienyt sydämeni. Niin paljon nähtävää ja koettavaa. Nevada, Arizona ja Utah on kokematta. Olen suunnitellut roadtrippiä joka alkaa ja päättyy Las Vegasiin. Tämä matka sisältäisi hauskanpitoa ja shoppailua Las Vegasissa sekä vastapainoksi luonnon ihmeitä.

Kanada roadtrip. Esimerkiksi Helsinki - Toronto - Niagara Falls - Vancouver  - Banff national park - Jasper National Park - Vancouver - Helsinki 
Miksen ole keksinyt Kanadaa aiemmin? Valtava maa täynnä kiinnostavia luontokohteita ja kaupunkeja.

Havaiji 
Havaijissa kiinnostaa sen eksoottisuus, monipuolinen luonto ja rannat. Havaijiin lennetään usein Seattlen kautta, joten Seattle voisi onnistua näppärästi samalla reissulla.




EUROOPPA

Barcelona
Taidetta, futista, rantaa. Pitkä viikonloppu Barcelonassa voisi olla jonkun loppukevään tai alkusyksyn matka.

Budapest
Tämä lähellä oleva, edulliseksi kehuttu kaupunki on vielä näkemättä. Budapestissä haluaisin kokea jonkin kylpylän ja edullisia Michelin-tähden ravintoloita.

Hampuri
Hampuriin haluaisin lähteä joulukuun alussa. Hampurissa kävisin ainakin joulumarkkinoilla ja Miniatur Wunderland pienoisrautatie-museossa.

Ranska 
Olen käynyt Ranskassa Pariisissa ja Nizzassa, mutta mieli janoaa lisää. Miestäni kiinnostaisi luostarisaari Mont-Saint-Michel. Itse haluaisin Disney-fanina nähdä Ranskan Disneylandin. Myös pienet ranskalaiset kylät kiinnostavat.

Riika
Reilun tunnin lennon päässä oleva Riika voisi olla sopiva minilomakohde! Riikaan on usein edullisia lentotarjouksia, eikä kaupungin hintataso muutoinkaan taida olla päätä huimaava. Riiassa voisi ottaa jossain kylpylässä rennosti, vain nautiskella lomasta.



AUSTRALIA & OSEANIA

Australian kiertomatka
Australian matka on yksi pitkäaikaisimmista haaveistani. Tämä matka vaatii paljon lomaa syksyllä tai talvella, sekä tietysti rahaa. Olenkin jo aloittanut Australian matkaan säästämisen. Säästän matkoja varten periaatteessa koko ajan, mutta Australian matkaa varten olen avannut erikseen oman säästötilin. On mukava seurata, kun matkakassa karttuu.

Uusi-Seelanti kiertomatka
Myös Uuden-Seelannin matka vaatii pitkän loman, mielellään talvella. Iso lomabudjetti ei myöskään olisi pahitteeksi. Uusi-Seelanti on kuitenkin ehdottomasti must-listalla! Uuden-Seelannin upea, monipuolinen luonto täytyy nähdä. 


Onko sulla jotain matkahaaveita? Löytyikö listastani jotain haavetta, jonka jaat kanssani? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti