tiistai 27. helmikuuta 2018

Hurmaava Key West

Haluan palata Floridaan vielä muutaman postauksen verran. Yhdysvaltojen mantereen eteläisin paikka on Key West, josta on vain 90 mailia Kuubaan. Key West onkin tietyllä tapaa sekoitus Amerikkaa ja Karibian saaria. Key Westiin ajaa Miamista noin neljä tuntia Overseas Highwaytä pitkin. Key West on tunnettu Key Lime Pie:sta, värikkäistä puutaloistaan sekä kukoista. Kukkoja tepasteli Key Westissä joka kulmalla. Mikään autoilijan paratiisi Key West ei ollut, sillä parkkipaikkoja oli hyvin rajallinen määrä. Hotellimme sijaitsi melko keskeisellä paikalla lähellä pääkatua Duval Streetiä ja auto ei liikahtanutkaan parkista tulon jälkeen ennen lähtöpäivää.  

Yksi päivä kului merellä purjehdus, melomis- ja snorklausretkellä. Snorklatessa ihastelimme muun muassa barracudia, hummereita, kilpikonnia. Retken ostimme danger charters-matkanjärjestäjän kautta.

Key Westin ehkä tunnetuin nähtävyys on Southermost Point-patsas, joka nimensä mukaisesti sijaitsee Yhdysvaltojen mantereen eteläisimmässä kohdassa. Saimme tovin jonottaa, että pääsimme ottamaan kuvaa patsaasta. Pienen jonotuksen jälkeen olimme hiestä märkinä ja pelastus oli patsaan vieressä sijaitseva jäähilejuoma-koju. 




Key West ei ole mikään halvin kohde. Osa tekeekin vain päiväretken Key Westiin. Itse suosittelen viettämään vähintään yhden yön perillä. Päiväretken tekeminen esimerkiksi Miamista Key Westiin menee helposti lähinnä autossa istumiseen. Me päädyimme viettämään kaksi yötä, joka oli meille sopiva aika. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti