tiistai 24. huhtikuuta 2018

City of Stars eli Los Angeles

Kuukausi sitten oltiin hyvin erilaisissa maisemissa. Kalifornian road trip alkoi Los Angelesista, jossa vietimme kuusi yötä. Meillä kävi mieheni kanssa huono tuuri ja järkkäri hajosi heti ensimmäisenä kokonaisena matkapäivänä. Harmitus oli kyllä suuri. Onneksi matkaseuramme kamera pelitti koko reissun ajan niin ei tarvinnut turvautua pelkästään kännykän kameraan. Los Angelesissa majailtiin Hollywoodin alueella ja kävimme tietysti katsomassa Hollywood Walk of Famen eli jalkakäytävien tähtiä. Hollywoodin alue ei mielestäni ollut mitään kauneinta Los Angelesia, mutta kuitenkin sopivalla etäisyydellä meitä kiinnostavista paikoista. Autoillen pääsi näppärästi esimerkiksi Beverly Hillsiin ja Venice Beachille. Universal Studios puolestaan oli aivan kivenheiton päässä. Los Angeles on pinta-alaltaan suuri kaupunki, joten kannattaa tarkkaan pohtia missä päin kaupunkia majoittuu vai yöpyykö jopa kahdessa eri paikassa.
Yksi must kohde itselleni oli Griffith Park, josta oli hienot näkymät Hollywood-kyltille ja koko Los Angelesiin. Auto parkkeerattiin noin 1-1,5 mailin päähän observatoriosta ja loppumatka meni mukavasti kävellen. Griffith Park on tuttu monien elokuvien, kuten La La Landin kuvauspaikkana.
Yksi päivä vierähti Universal Studiosilla, jossa käytiin muun muassa tunnin pituisella kierroksella elokuvien ja tv-sarjojen lavasteissa. Itselleni parasta antia puistossa oli juurikin studiokierros. Puisto koostuu kahdesta alueesta: Upper Lot ja Lower Lot. Lower Lot avautuu yleensä tuntia myöhemmin muun puiston avautumista. Ostamalla liput etukäteen netissä pääsee puiston Harry Potter-alueelle jo tuntia ennen muita ja muun Upper Lot-alueen avautumista. Olimme puiston portilla noin 30 minuuttia ennen Harry Potter-alueen avautumista. Kävimme ensin Harry Potter-alueen läpi, jonka jälkeen suuntasimme studiokierrokselle. Studiokierroksen jälkeen suuntasimme Lower Lot-alueelle, jonka laitteet olivat vasta juuri auenneet. Tällä tavoin toimimalla pääsimme lähes kaikkiin laitteisiin todella lyhyellä jonotusajalla. Jos menet Hollywoodin Universal Studiosille niin kannattaa ehdottomasti käydä jätskillä Studio Scoop-nimisessä kahvilassa Lower Lot-alueella. Myös Simpsonit-alueen Lard Lad Donutin jättidonitsi on kokemisen arvoinen herkku.
Meille kuusi yötä Los Angelesissa oli juuri sopiva aika. Los Angeles on valtava kaupunki, jossa on hyvin erilaisia kaupunginosia sekä valtavasti nähtävää ja tekemistä. Olen kuullut muilta ristiriitaista palautetta Los Angelesista, mutta itselleni se jäi ainakin mieleen sellaisena kaupunkina, jonne ehdottomasti mielelläni matkustaisin uudelleenkin.

Onko sinulla jotain postaustoiveita Los Angelesiin liittyen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti