lauantai 14. huhtikuuta 2018

KALIFORNIA ROAD TRIP - MATKABUDJETTI

Vietimme maaliskuussa 14 yötä kiertäen Kaliforniaa. Päätin ennen matkaa, että haluan pitää kirjaa kuluista. Sen lisäksi, että kulujen selvittäminen on itselle mielenkiintoista, voi matkabudjetin esittelystä olla jollekin matkan suunnittelijalle etua. Kaiken kaikkiaan meidän matkaan kului kahdelta hengeltä 5687,62 euroa  sisältäen liikkumiset, majoitukset, ruuan ja aktiviteetit. Alla erittelen kulujen jakaantumista tarkemmin. 


1. Liikkuminen
HKI - Los Angeles - San Francisco - HKI: 1414,17 euroa 
Auton vuokraus (11 päivää): 325 euroa
Polttoaineet: 200 euroa
Uber: 99 euroa
Liikkuminen yhteensä: 2038,17 euroa

Lennot olisivat tulleet huomattavasti halvemmiksi jos olisimme ostaneet meno-paluun samaan kohteeseen. Tällä kertaa päädyimme tällaiseen valintaan hinnasta huolimatta. Tarjouslentoja Yhdysvaltoihin näkee lähes viikoittain noin 400 eurolla. Oman aikataulun joustavuudesta ja muista tekijöistä riippuu, pystyykö niitä tarjoushintoja hyödyntämään. Lensimme Norwegianilla ja hinnat sisälsivät matkalaukut ruumaan sekä ruuat koneessa. Olimme matkalla mieheni veljen perheen kanssa ja maksoimme auton vuokrauksen ja polttoaineet puoliksi. Auto vuokrattiin Sixt-vuokraamon kautta.


2. Majoitukset 
Airbnb majoitus / Los Angeles, 6 yötä: 832,74 euroa
Hotelli / Death Valley, 2 yötä: 473,60 euroa 
Airbnb majoitus / Yosemite, 3 yötä: 504,75 euroa
Hotelli / San Francisco, 3 yötä: 238,88 euroa
Majoitukset yhteensä: 2049,97 euroa 

Keskimäärin maksoimme 146,42 euroa yöltä. Los Angelesissa majoituimme tasokkaassa airbnb-asunnossa hyvällä sijainnilla. Death Valleyn hotellin hinta-laatu-suhde oli tämän reissun heikoin, mutta sijaintinsa puolesta täysi nappi valinta. Yosemiten läheisyydessä yövyimme Mariposa-nimisessä paikassa mökissä omassa rauhassa. Pihalla oli aina lämmin poreallas. San Franciscossa majoituimme neljän tähden hotellissa, josta ei ole mitään valitettavaa. 


3. Ruoka
Ruokakulut yhteensä: 1130 euroa

Ruokailimme sekä pikaruokapaikoissa että keskihintaisissa ravintoloissa. Ruokakuluihin kuuluu myös kaikki kaupasta ostetut ruuat, juomat ja herkut. Ruokaan meni vähemmän rahaa kuin mitä etukäteen odotin.

4. Aktiviteetit
Universal Studios Hollywood: 178,80 euroa
Disney California Adventure Park: 217,93  euroa
Alcatrazin vankilasaari: 60,58 euroa
Kansallispuisto: 12,17 euroa
Aktiviteetit yhteensä: 469,48 euroa

Muut matkan aktiviteetit (shoppailua lukuunottamatta) olivat ilmaisia. Tästä päästäänkin viimeiseen kohtaan eli shoppailuun. 

5. Shoppailu 
Lisäksi matkalla kului rahaa shoppailuun. Shoppailuun saa menemään rahaa kaikkea maan ja taivaan väliltä. Itselleni osa USA:ssa käyntiä kuuluu ehdottomasti outleteissa shoppailu, jonka vuoksi shoppailuun kuluikin tälläkin kertaa satoja euroja. Toisaalta en ole viime vuosina enää juurikaan shoppaillut Suomessa, vaan keskitän vaatteiden, kenkien ja laukkujen hankinnan matkoille. 


Mikään halpa lysti reissumme ei siis ollut. Sain kuitenkin niin unohtumattomia kokemuksia, että matka oli joka euron veroinen. Lennot, majoitukset ja auton vuokran maksoimme reilusti ennen matkaa. Samoin esimerkiksi Universal Studiosin, Disneyn ja Alcatrazin liput ostimme etukäteen. Siten matkakulut jakaantuivat usealle kuukaudelle, jonka vuoksi matkan hintalappu ei tunnu niin suurelta.

2 kommenttia:

  1. Budjettipostaukset on aina kivoja :) Olettepa saaneet edullisen majoituksen San Franciscosta, siellä tuntuu kaikki aina olevan kallista! Lentoja tosiaan on monen hintaisia, eivätkä nuokaan ole mitkään kovin kalliit. Meillä sattui viime vuonna tuuri, kun saimme Floridan-lennot hieman päälle 300e:lla talvilomaviikoksi. Lisäksi majoituksiin meni noin 300 per nenä, eli viikon Floridan-loma ihan naurettavan halvalla! Edes autonvuokran kanssa reissu ei tullut kovin kalliiksi. Ehkä maailman parhaiten käytetyt eurot, sillä hyvää mieltä riitti vielä pitkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. San Franciscon hotelli oli hotels.comin kautta tarjouksessa, ja oli kyllä hyvä diili! Todella edullisen matkan saitte Floridaan. Harva varmaan ymmärtääkään miten edullisestikin voi matkustaa kauas. Itse pitäisi vielä enemmän matkustaa sinne, jonne edulliset lennot sattuu bongaamaan. Tällä hetkellä lähinnä ensin keksitään kohde ja sitten aletaan etsimään edullisia lentoja ja majoitusta. Matkoista kyllä riittää iloa pitkään, joten aivan varmasti oli parhaiten käytetyt eurot.

      Poista