sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Mun suosikkiravintolan keittiö

Yhdistetty olohuone-keittiö on ehdottomasti mielestäni kotimme sydän sen avaruuden ja tilavuuden vuoksi. Lisäksi niissä tiloissa tulee vietettyä paljon aikaa. Tykkäämme laittaa ruokaa, joten on tärkeää että keittiö on mieluinen. Pidän keittiömme harmaasta värimaailmasta paljon ja etenkin välitilassa oleva lasi miellyttää silmääni. Keittiökalusteet ovat Puustellin kädenjälkeä ja ainakin noin vuoden kokemuksen perusteella keittiö vaikuttaa kaikin puolin laadukkaalta. Hankimme vanhan neljän hengen ruokaryhmän tilalle uuden kuuden hengen ruokaryhmän tänä keväänä. Se sopiikin tilaan paremmin kuin vanha pöytä, joka oli jopa liian pieni tähän tilaan. Nyt mahtuu myös vieraat paremmin pöydän ääreen! Ruokaryhmän alla komeilee Vallilan lace-matto.  Hankimme maton alunperin olohuoneeseen, mutta totesimme sen sopivan täydellisesti keittiöön. Matto on sopivan ohut, jolloin tuoleja on helppo siirrellä. Näin jälkikäteen ajateltuna entinen paksumpi matto ruokaryhmän alla ei ollut kovin käytännöllinen. 

Olemme havainneet toimivaksi myös nopean pääsyn keittiöstä terassille, sillä jonkin verran on tullut kesän aikana kuskailtua grillailtavaa sekä muuta syötävää ja juotavaa ulos.  




Keittiössä tärkeää on riittävä työskentelytila sekä oikeanlaiset säilytystilat. Kuivatarvikkeita varten olen hankkinut Ikeasta eri kokoisia Droppar-sarjan kannellisia purkkeja esimerkiksi jauhoille, mysleille ja pastalle. Ei enää avattuja pusseja, jotka levittävät jauhot ympäri keittiötä! Kulmakaapissa on ulosvedettävä hyllykkö, joka hyödyntää kaapissa olevan tilan ilman että täytyy yrittää kurottaa kaapin perälle. Kaikissa keittiön laatikostoissa ja ovissa on pysäyttimet, joka lisää niiden käyttömukavuutta. Joku tässä taloudessa kuitenkin säännöllisesti jättää keittiön laatikoita ja ovia auki. Ovien auki jättämisestä onkin tullut mun ja mieheni välinen vitsi.





Ruokaryhmä - Masku tämä
Droppar purkit – Ikea nämä
Matto – Vallila 


Mukavaa päivää kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti