sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Päivä Vallisaaressa

Eilistä lauantaipäivää vietettiin isommalla porukalla Helsingin edustalla sijaitsevaan Vallisaareen ja Kuninkaansaareen tutustuen. 20 minuutin lauttamatkan päässä kauppatorilta sijaitseva Vallisaari on avattu tänä kesänä turistikäyttöön. Vallisaari oli ainakin itselleni virkistävää vaihtelua jo paljon koluttuun Suomenlinnaan nähden.  Vallisaaresta avautuvat upeat näkymät sekä merelle että Suomenlinnaan, ja siellä on kaunis maasto korkeusvaihteluineen. Saaressa on merkityt hiekkapolut, joista ei saa poiketa turvallisuussyistä. Kannattaa korkkareiden sijaan pukea kävelykengät jalkaan, sen verran kävelyä saaressa tulee.

Saaressa on kaksi kahvilaa, ulkohuusseja ja  vesipisteitä. Olin positiivisesti yllättynyt taukopaikkojen suuresta määrästä. Suosittelen omien eväiden mukaan ottamista. Aikaa menee mukavasti polkuja kiertäessä ja eväistä nauttiessa. Kannattaa varata aikaa saaressa olemiseen vähintään kaksi tuntia, helposti siellä saa puoli päivääkin kulumaan. 

Vallisaaressa olisi voinut olla enemmän tietoa paikalla olevista rakennuksista ja saaren historiasta. Osaa porukastamme harmitti ettei juuri mihinkään rakennuksista päässyt sisälle tutustumaan, joskin tämä on täysin ymmärrettävää. 

 Koirien tuominen saareen on sallittu, kunhan ne pidetään kytkettyinä. Yöpyminen saaressa on ainakin vielä tänä kesänä kielletty.  Aikuisen lippu saarelle kustantaa 7 euroa, lasten 3,50 euroa. Innokkaimmat voivat käydä samalla lipulla myös Suomenlinnassa ja Lonnassa. 

Kaiken kaikkiaan voin kyllä suositella retkeä Vallisaareen muillekin! 







(kuvat ovat appiukkoni käsialaa) 


Aurinkoista alkavaa viikkoa ! 

1 kommentti:

  1. Olenkin miettinyt käyväni Vallisaaressa. Joten nyt kun olen lukenut jonkin verran, haluan todellakin käydä siellä. Täytyy vain odottaa ensi kesään. Ja hyvä tietää, että siellä riittää tekemistä.

    VastaaPoista