maanantai 19. helmikuuta 2018

California here we come!

Maaliskuussa matkamme käy kohti Yhdysvaltoja ja tarkemmin Kaliforniaa.  Lennämme Los Angelesiin, jossa vietämme kuusi yötä. Los Angelesista ajamme Death Valleyn kansallispuistoon kahdeksi yöksi, jonka jälkeen suuntaamme Yosemiten kansallispuistoon kolmeksi yöksi.  Loppuloman vietämme San Franciscossa, josta on lento Suomeen. Kaiken kaikkiaan olemme siis reissussa kaksi viikkoa. Suunnitteilla on muun muassa vierailu Disneylandiin, shoppailua,  patikointia Yosemitessa, Alcatrazin vankilasaari sekä ihan vaan rannalla ja uima-altaalla löhöilyä.

Tällaisen matkan suunnittelu vaatii tiukkaa rajanvetoa sen suhteen mitä yhdellä reissulla ehtii nähdä. Itse pidän matkustelussa siitä, että kerkeää hiukan asettua aloilleen ja nähdä paremmin niitä paikkoja, joihin menee. Esimerkiksi Death Valleystä olisi houkuttelevan lyhyt ajomatka Las Vegasiin (noin 2h), mutta taidamme jättää Vegasin toiseen kertaan. Vegasin suunnalla on kuitenkin sitten taas lisää kohteita, joita haluaisin joskus nähdä.
Toinen päätettävä asia oli, että lähdemmekö ajamaan rannikkoa pitkin kuuluisaa 1-tietä San Franciscoon vai käymmekö tällä kertaa mielummin tutustumassa kansallispuistoihin. Yksi vaihtoehto olisi ollut ajaa 1-tietä takaisin Los Angelesiin, mutta loman puutteen vuoksi päädyimme ostamaan menolipun Los Angelesiin ja paluun San Franciscosta. 

Loman odotus alkaa käydä jo aika kovaksi. Onneksi matkan suunnittelu ja odottelu on lähes yhtä kivaa kuin itse matkalla olo! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti