tiistai 13. helmikuuta 2018

Universal Studios Orlando kokemuksia

Vietimme kaiken kaikkiaan kuusi yötä Orlandossa, joista yksi kokonainen päivä meni Universal Studiosilla. Universal Studios Orlando rakentuu kahdesta vierekkäin olevasta puistosta: Universal Studios ja Islands of Adventure. Me kävimme näistä vain ensimmäisessä. Puistoihin on mahdollista ostaa myös park to park-lipun, jolla voi käydä saman päivän aikana molemmissa puistoissa. Meille ainakin riitti yhdessä puistossa riittävästi yhdelle päivälle. Lisäksi puistojen ulkopuolella on Universal Citywalk, jossa on paljon ravintoloita ja kauppoja. 

  Suosittelen ajoittamaan puistoon menon siten, että on parkkipaikalla 45-60min ennen puiston aukeamista. Ennen puistoon pääsyä on jonkin verran kävelyä ja turvatarkastus. Aikainen lintu palkitaan lyhyillä jonoilla, kun pääsee puistoon ensimmäisten joukossa sisään. Elokuisena arkipäivänä jonotusajat olivat 30 minuutista ylöspäin. Joissain laitteissa on single rider-mahdollisuus, jolloin jonotusajat olivat huomattavasti lyhyemmät. Single rider-jono tarkoittaa siis sitä, että laitteiseen jäävät yksittäiset paikat täytetään jonossa olijoilla, jolloin laite ajetaan aina täytenä. Laitteiden täyttäminen oli mielestäni muutoinkin hyvin organisoitua. Single rider-vaihtoehto sopii siis loistavasti sellaisille, joille ei ole niin väliä kenen vieressä laitteessa istuu. Jonotusajan saa siinäkin vaihtoehdossa kuitenkin olla yhdessä matkaseurueen kanssa. Itse pohdin etukäteen tavaroiden säilytystä puistossa. Joihinkin laitteisiin saa viedä jopa repun. Muiden laitteiden edessä on sormenjälkitunnistuksella toimivat lukolliset kaapit.  

 Meillä kului puistossa lähes koko päivä. Puiston laitteissa oli hyödynnetty  muun muassa 3D/4D-tekniikoita todella taitavasti. Omia suosikkilaitteitani olivat Despicable Me: Minion Mayhem ja Transformers. Laitteiden lisäksi puistossa on erilaisia parinkymmenen minuutin esityksiä, kuten Pelkokerroin. Puiston vierailijat voivat hakea kisaamaan saman päivän Pelkokertoimeen.  

Suosittelen ostamaan Simpsonit-alueelta Big Pink-nimisen jättidonitsin. Ei jaksettu syödä donitsia edes kahdestaan, vaikka niin hyvää se olikin. Donitsin hinta oli noin 5USD. Harry Potter-alueella puolestaan suosittelen maistamaan Butterbeer-juomaa (muistutaa creme sodaa). Samoin kannattaa harkita coca cola freestyle juomakupin ostamista. Kuppia sai täyttää automaateissa niin paljon kuin päivän aikana halusi ja kupin saa itselleen muistoksi. Noin 12USD pulittamalla saa nautiskella yli 100 erilaista limusta, mehusta ja jääkylmästä vedestä. Kupin saa täytettyä automaatilla kymmenen minuutin välein. Veden kanssa ei ole mitään rajoituksia. Voin kertoa, että ainakin meillä kyseinen kuppi haukkui hintanssa tuossa 32 asteen helteessä!

Suosittelen lataamaan ilmaisen Universal Studios sovelluksen kännykkään. Sovelluksesta näkee muun muassa puiston kartan, laitteiden reaaliaikaiset jonotusajat ja esitysten kellonajat. Koko puiston alueella on ilmainen WIFI.
Kaiken kaikkiaan Universal Studios on visuaalisesti näyttävä ja kalliista lipusta huolimatta myös tämä kokemus oli joka dollarin veroinen! Voin suositella puistoa kaiken ikäisilla. 

2 kommenttia:

  1. Hei! Olen itse lähdössä Orlandoon parin viikon kuluuttua ja satuin nyt sopivasti löytää sinun blogisi.
    Kävittekö mys Disney Worldissä vai ainoastaan Universal Studiossa? Ja ostitteko liput etukäteen? Miten kalliita ne oli? :)
    Erittäin kiitollinen vastauksista! (ja kivasta blogista :))

    VastaaPoista
  2. Moikka, kiitos kommentistasi! Ostettiin liput etukäteen Universal Studiosien nettisivuilta. Lipun hinta taisi olla 110 dollaria. Käytiin myös DisneyWorldissä, mutta vain MagicKingdom puistossa. Tässä linkki postaukseen aiheesta: ihee://kultaoonkotona.blogspot.fi/2018/02/disneyworld-magic-kingdom-florida.html?m=1

    Orlando on kyllä teemapuistofanin unelmakohde! Olimme juuri maaliskuussa Kalifornian Disneylandissa ja Universal Studioilla, ja täytyy sanoa, että pidin Orlandon puistoista enemmän.

    Hyvää matkaa sinulle!

    VastaaPoista