perjantai 23. helmikuuta 2018

Rämeajelu Evergladesin kansallispuistossa

Yksi mieleenpainuvimmasta kokemuksista Floridan matkalta oli rämeajelu Evergladesin kansallispuistossa. Voi sitä ihanaa tuulenvirettä aurinkoisena päivänä! Everglades on siis Floridassa sijaitseva rämealue, jossa sijaitsee Evergladesin kanssallispuisto. Kansallispuisto kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon ja siellä voit törmätä muun muassa alligaattoreita sekä vesilintuja. Evergladesin alueella rämeajeluita tarjoaa lukuisat yrittäjät. Valitsimme Tripadvisorissa hyvät arvostelut saaneen Wooten's Everglades Airboat Tour:in. Noin puoli tuntia kestänyt ajelu maksoi 32,50USD /henkilö. Samalla lipulla olisi päässyt katsomaan myös alligaattoriesityksen. Rämeajelu oli todella hauska tapa tutustua Evergladesiin. Suosittelen, jos eksyt tuonne päin. Mikäli ei ole kovin kiinnostunut Evergladesista, niin rämeajelu onnistuu päiväretkenäkin esimerkiksi Miamista tai Naplesista.
Wootens'ille ei tarvitse tehdä etukäteisvarausta. Sen kun menee paikalle ja ostaa liput. Me jouduimme odottelemaan noin 15 minuuttia ennen seuraavan paatin lähtöä. Odotellessa pohdimme, että näemmeköhän yhtään alligaattoria. Ei mennyt kauaakaan, kun bongasimme jo ensimmäiset alligaattorit ennen ajelun alkua. 

Evergladesin halki kulkevalla Tamiami Trail 41-tiellä sijaitsee muuten Yhdysvaltojen pienin postitoimisto. Olisimme lähettäneet postikortit Suomeen, mutta se sattui ohi ajaessamme olemaan juuri suljettuna. Enää kolme viikkoa seuraavaan jenkkireissuun! 

Hyvää viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti