sunnuntai 11. helmikuuta 2018

DisneyWorld Magic Kingdom Florida

Elämä on täyttynyt töistä ja opinnoista, joiden vuoksi bloggaaminen on jäänyt tauolle. Pitkän tauon jälkeen innostus bloggaamista kohtaan on taas kasvanut. Kerroin jo viime keväänä tulevasta Floridan road tripistä. Olimme elokuussa lähes kolme viikkoa kiertämässä Floridaa. Yksi mieleenpainunut kokemus oli Orlandon DisneyWorld. Ennen reissuamme etsin itse paljon vinkkejä Disneylle menoa varten ja tässä postauksessa jaan omat vinkkini teille.

Orlandon DisneyWorld muodostuu kuudesta teemapuistosta, joista me vierailimme yhdessä, ehkä kaikista klassisimmassa eli Magic Kingdom-teemapuistossa. Vietimme puistossa koko päivän aamusta iltaan. Vaikka liput olivat kalliit oli käynti koko sen rahan arvoinen! Niin huikea puisto oli. Itselleni mieluisimpia laitteita olivat Pirates of the Carribean, Big Thunder Mountain Railroad ja Splash Mountain. Laitteiden lisäksi puistossa on joka päivä hahmoparaati sekä ennen sulkeutumista noin puoli tuntia kestävä ilotulitus. 


   
Vinkit DisneyWorldiin

1. Osta liput etukäteen
Ostamalla liput etukäteen netistä saat ne edullisemmin kuin paikan päältä. Ostamalla liput etukäteen välttyy yhdeltä jonolta.

2. Mene puistoon heti kun se aukeaa!
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että parkkipaikalla on oltava tuntia ennen puiston aukeamista. Valtavalta parkkipaikalta ihmiset kuljetetaan puistoihin joko monorail-junalla tai lautalla. Ennen puistoon pääsyä on myös turvatarkastus.  Puiston aukeamisen jälkeen ensimmäiset tunnit olivat myös ne kaikista parhaat. Puistossa oli silloin erityisen maaginen tunnelma, kun siellä ei vielä ollut niin paljoa väkeä. Myös odotusajat laitteisiin olivat ensimmäisen kahden tunnin ajan inhimilliset. (10-20min odotusajat)

3. Hanki DisneyWorld sovellus kännykkään
Ilmaisella sovelluksella voit muun muassa tarkkailla reaaliaikaisesti eri laitteiden jonotusaikoja, tehdä FastPass varauksia ja niin edelleen. Tästä päästäänkin seuraavaan vinkkiin.

4. Hyödynnä FastPass
Sitä ei voi liikaa korostaa kuinka hyödyllinen FastPass ominaisuus on. DisneyWorld sovelluksella pystyy tekemään 60 päivää ennen vierailua kolmeen eri laitteeseen varaukset. Disneyn hotelleissa yöpyvät voivat tehdä varaukset jo 90 päivää etukäteen. Sovellus antaa aikaikkunan, jolloin laitteeseen pääsee ilman jonotusta. Käytettyäsi ensimmäisen FastPass varauksen voit tehdä seuraavan ja sen jälkeen taas seuraavan. FastPass toiminnon avulla pääsimme käymään kaikissa laitteissa, joihin halusimmekin päästä. Ja vielä vähän enemmänkin!

5. Suunnittele etukäteen
Suosittelen suunnittelemaan vierailun Disneyllä hyvissä ajoin etukäteen. Teimme esimerkiksi ravintolavaraukset 60 päivää etukäteen. Jos haluaa jotain muuta kuin pikaruokaa, niin suosittelen olemaan ajoissa liikkeellä. Muutoin voi jäädä ilman tai voi joutua odottelemaan pitkään vapaata pöytää. Voin lämpimästi suositella Liberty Tree Tavernia päivällisravintolaksi.


Kylläpä tuli haikea fiilis näitä matkakuvia katsellessa. Lupaan pian jakaa lisää matkakokemuksia Floridasta. Mukavaa alkavaa viikkoa!

1 kommentti:

  1. Moi! Kiitos matkavinkeistä! Meidän perhe on menossa Floridaan lokakuussa ja ajatuksissa käyttää yksi päivä joko Universal Studion tai Magic Kingdom huvipuistossa. Lapsien ikähaarukka aika laaja, joten puiston valinta vaikeaa. Onko sun mielestä näistä jompi kumpi ehdottomasti parempi alle 10v muksuille? Mitä kautta muuten saitte 1 päivän liput Disneyn puistoon? Itse en löydä kuin min. 2 päivän lippuja heidän nettikaupasta.

    VastaaPoista