maanantai 8. elokuuta 2016

Helppo ja rapea pizzapohja sekä maukas tomaattikastike

Silloin tällöin on lupa herkutella itse tehdyllä pitsalla. Kun pohja, tomaattikastike ja juusto ovat kunnossa ei muilla täytteillä ole juurikaan väliä. Suosittelen laittamaan tomaattikastikkeen jälkeen pitsan päälle ensimmäiseksi juuston, jonka jälkeen vasta muut täytteet. Tällöin lopputulos on parempi. Kannattaa myös jättää reunoille noin sentin verran tilaa, jossa ei ole yhtään täytettä. Sitten itse asiaan:

Rapea pitsapohja (kaksi pellillistä)

Ainekset:
- 25 g hiivaa
- 2 dl vettä
- 1 rkl öljyä
- 5 dl vehnäjauhoja (voit korvata 1dl vehnäjauhoista myös ruisjauholla)
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl sokeria

Ohje:
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sitten suola sekä sokeri. Lisää jauhot vähitellen hyvin sekoittaen ja lisää lopuksi öljy.  Säätele jauhoja siten, että se ei jää enää käsiin kiinni. Anna taikinan kohota vähintään tunti. Pidempi kohotusaika tekee pitsataikinasta vieläkin paremman. Kaulitse pohja jauhoitetulla pinnalla ohueksi  ja nosta pellille, lisää täytteet.  Paista 250 asteessa noin 7 minuuttia.




Tomaattikastike pitsalle

Ainekset:
- 1 dl tomaattipyrettä
- 2 dl paseerattua tomaattia
- kourallinen basilikanlehtiä
- 1-2 tl oreganoa
- 0,5-1 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl sokeria
- vähän oliiviöljyä

Ohje:
Sekoita ainekset keskenään.




2 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä eilen ja oli kyllä ihan mielettömän hyvä pitsa ja ohjekin sopivan helppo tällaiselle amatöörille! Voiko tässä muuten käyttää kiertoilmaa vai suositteletko ilman?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että säkin tykkäsit pitsapohjasta! Mä käytän aina kiertoilmavastusta, koska siten pohjasta saa omaan makuuni mukavan rapean.

      Poista