maanantai 15. elokuuta 2016

Tomaatti-pesto-mozzarella calzone




Viime viikolla esittelin blogissani rapean pitsapohjan ohjeen. Tällä viikolla vuorossa on sisään leivotun pitsan eli calzonen vuoro. Calzonessa käytetään samaa taikinaa kun pitsapohjassa. Ohjeeseen pääset tästä 

Tomaatti-pesto-mozzarella calzone 

Valmista pitsataikina ohjeen mukaan. Kaulitse taikina pyöreäksi, ohjeella saa tehtyä kaksi pohjaa. Älä kaulitse taikinasta liian ohutta etteivät täytteet valu ulos tai taikina repeä.

Ainekset (kahteen calzoneen):
-250g  kirsikkatomaatteja
-125g mozzarellapallo
-n. 5 rkl vihreää pestokastiketta

Ohje:
Pilko kirsikkatomaatit ja mozzarellapallo. Levitä pitsapohjalle ensin kirsikkatomaatit. Levitä ne hieman toiselle puolikkaalle, jotta taikina on helppo vetää toisen puolen yli.  Lisää kirsikkatomaattien päälle mozzarellapalat, jonka jälkeen levitä pestoa muutama ruokalusikallinen oman maun mukaan.
Käännä pohja täytteiden yli ja rypytä reunat. Tee calzoneen lopuksi reikiä haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 7 minuuttia kiertoilmalla. Mikäli kiertoilmatoiminnallisuus ei ole käytettävissä pidennä paistoaikaa muutamalla minuutilla. Voit kokeilla kypsyyden naputtamalla calzonen pintaa. Mikäli pinta tuntuu rapealta niin se on valmis.

Vinkki: voit tehdä myös minicalzoneja, jotka sopivat vallan mainiosti esimerkiksi illan istujaisiin.





Bon Appétit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti