torstai 18. elokuuta 2016

Makuuhuoneen efektiseinä




Aiemmassa postauksessa esittelin makuuhuoneemme ja kirjoitin haaveista maalata päätyseinä. Nyt ryhdyimme tuumasta toimeen. Maalasimme valkoisen seinän ensin Tikkurilan hopean sävyisellä helmiäislasyyrillä. Hieman vajaan 10 neliön seinän maalaamiseen riitti juuri sopivasti yksi 0,9 litran purkki. Lasyyria oli aluksi hankala erottaa valkoisesta seinästä, joka tekikin lopputuloksesta paikoitellen hieman epätasaisen. Se ei kuitenkaan meidän suunnitelmissa haitannut, sillä sen päälle oli tarkoitus laittaa vielä toista maalia. Kuivuttuaan lasyyri myös tummenee. Aikaa ensimmäisen kerroksen suojaamiseen ja maalaamiseen kului reilu tunti.
"Sävytettävät Taika-helmiäislasyyrit ovat kuultavia ja keveitä. Niiden avulla luot kotiisi herkkiä seinäpintoja ja hienostuneita yksityiskohtia, jotka elävät valaistuksen ja katseen suunnan mukaan."
Annoimme helmiäislasyyrin kuivua seuraavaan päivään. Tämän jälkeen seinälle teipattiin ristiin rastiin eri paksuisia maalarinteippejä kuvioksi. Olimme hahmotellut kuviota etukäteen paperilla. Kuvion päälle levitimme Tikkurilan valkoisen tunto hieno-maalin pitkäkarvaisella telalla yksi alue kerrallaan, jonka jälkeen vedimme karkeakarvaisella harjalla kuviota ristiin rastiin. Harjalla kannattaa vetää mahdollisimman vähän samasta kohdasta, koska kuvio ei parane vaan ennemminkin huononee jos liian monta kertaa harjaa samasta kohdasta. 2,7 litran maalipurkista jäi vielä tämän seinän jälkeen noin litra jäljelle. Tunto hieno-maalin riittoisuudeksi oli ilmoitettu 1-9 neliötä litra, joten etukäteen hieman jännitti kuinka paljon tämä kuviointi tulee maalia viemään. Onneksi kävi kuitenkin näin päin. Teipit tulee irroittaa heti maalaamisen jälkeen. Kannattaa laittaa kuvion pisimmät teipit ensimmäisenä, koska maalauksen jälkeen on helppo ottaa ensin lyhyet ja lopuksi pitkät teipit pois. Toiseen vaiheeseen aikaa kului yhteensä kaksi tuntia. 
"Tunto Hieno on Tunto-sarjan hienojakoisin struktuuripinnoite.  Sillä voit luoda yksilöllistä efektipintaa ja hienorapatun struktuurin tuntua sisäseiniin. Työstötapoja ja värejä yhdistelemällä Tunto-pinnan mahdollisuudet ovat rajattomat."
Itse pidän seinässä siitä kuinka se korostuu eri tavalla eri valaistuksissa. Helmiäislasyyri pääsee oikeuksiinsa himmeän ja karhean maalin alla. Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen.




Suosittelen tutustumaan Tikkurilan videoihin youtubessa. Sieltä löytyy hyviä ohjevideoita. Sieltä tämänkin idean bongasimme. Kysy kommenteissa jos jokin jäi mietityttämään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti