maanantai 1. elokuuta 2016

Maailman parhaat pitaleivät

Nämä kuoreltaan rapeat, mutta sisältä pehmeät itse leivotut pitaleivät maistuvat minulle aina. Pitaleipien sisään tykkään laittaa päätäytteeksi kanaa+halloumia tai falafelejä+bulguria. Lisäksi pieneksi pilkottua tomaattia, kurkkua, sipulia, salaattia, sekä kastikkeeksi esimerkiksi tomaattista matbuhaa ja ranskankermaa. Pitaleipien ohje on peräisin The Party Food Bible-kirjasta.

Pitaleivät (8 kpl) 

Ainekset:
0,5 litraa vettä
2tl hiivaa
1,5rkl suolaa
1rkl hunajaa
2rkl oliiviöljyä
n. 12dl vehnäjauhoja

Ohje:
Lisää hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, hunaja ja oliiviöljy ja sekoita. Lisää suurin osa jauhoista, työstä taikinaa kunnes se on sileää. Lisää jauhoja jos tarvitsee. Peitä keittiöpyyhkeellä ja kohota noin tunti. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile niistä pyöreät pitaleivät hieman jauhotetulla tasolla. Paista uunissa 8 minuuttia.

Huom. voit myös pakastaa pitaleivät. Pitaleivät voi ottaa pakkasesta suoraan pellille ja lämmittää 150 asteessa noin 10 minuuttia. Leipomalla kerralla isomman satsin pitaleipiä ja pakastamalla ylimääräiset saat herkutella pitaleivillä silloinkin kun nälkä iskee yllättäen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti