lauantai 15. lokakuuta 2016

Basaltinharmaa struktuuriseinä vierashuoneessa

Tällä viikolla on useampi ilta kulunut maalauspuuhissa. Melko pitkän pohdinnan jälkeen päädyin valitsemaan vierashuoneeseen Tikkurilan Harmony-sisustusmaalin sävyn basaltti N499. Basaltti on kylmän maanläheinen tummanharmaa sävy, joka näyttää mielestäni upealta valkoisia huonekaluja vasten. Basaltinharmaan kanssa sopii yhteen niin musta, valkoinen kuin hempeän pastellisetkin sävyt. Harmaan maalin päälle levitimme vielä Tikkurilan Taika stardust hopean efektilasyyrin. Seinä on mielestäni todella onnistunut ja juuri sellainen kuin toivoinkin.
Ympäristön suojaamisen jälkeen seinä maalattiin lyhytnukkaisella telalla. Ensimmäisen kerroksen jälkeen valkoinen pohjamaali kuulsi vielä läpi joistain kohdista. Annoimme maalin kuivua seuraavaan päivään, vaikka ohjeen mukaan seinä olisi ollut uudelleen maalattavissa kahden tunnin kuluttua.  Seuraavana päivänä telattiin toinen kerros maalia ja annettiin kuivua muutaman tunnin ajan. Lopuksi pinnalle levitettiin vielä ristiin rastiin telaten Tikkurilan Taika stardust hopean sävyinen efektilasyyri. Taika Stardust on vesiohenteinen ja läpinäkyvä kimallelasyyri, jota käytetään maalipinnan päällä tuomaan metallin säihkettä. Efekti korostuu eri valaistuksissa eri tavoin ja parhaiten kimallus pääsee oikeuksiinsa kohdevalossa tai hyvässä luonnonvalossa. Yksi 0,9 litran purkki riitti mainiosti noin 7 neliön seinän maalaamiseen. Omaan makuuni yksi kerros stardustia riitti halutun efektin saamiseksi, mutta enemmän kimallusta haluavalle on mahdollista levittää kaksikin kerrosta lasyyria. Taika stardustia löytyy hopean lisäksi myös kullansävyisenä.

Sen verran tuli taas opittua, että se tela todella olisi hyvä pestä ennen ensimmäistä käyttökertaa. Ei ollut kovin mukavaa poimia karvapalloja maalin seasta seinästä. Muistetaan ainakin jatkossa!

Tässä vielä ennen ja jälkeen kuvat.

Mitäs mieltä olet muutoksesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti