maanantai 24. lokakuuta 2016

Intialainen kormakana

Viikonloppuna keittiössämme valmistui taas intialaista ruokaa, tällä kertaa kormakanaa. Samalla tuli todettua, että tätä mietoa kermaista kanaa tulee valmistettua aivan liian harvoin. Meidän tekemistä monista muista intialaisista ruuista poiketen kormakana valmistuu nopeasti ilman pitkää marinointiaikaa. Kormakana sopiikin hyvin vaikka arki-illan pöperöksi.
Kormakana 

Ainekset:
-1 rkl öljyä (sipulin paistamiseen)
-1 sipuli, rouheasti paloiteltuna
-3,5 dl luonnonjogurttia
-2 dl ruokakermaa
-25 g voita
-1tl suolaa
-1 tl kurkumaa
-2 tl chilijauhetta
-3 valkosipulinkynttä
-3 rkl mantelirouhetta
-4 maustamatonta kanan rintafilettä

Ohje:
1.Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2.Paista sipulia pannulla viitisen minuuttia, kunnes se pehmenee. Laita paistos sitten blenderiin jogurtin, ruokakerman, voin, suolan, kurkuman, chilin, valkosipulin ja mantelien kera ja sekoita ainekset tasaiseksi tahnaksi.
3. Pilko kanafileet sopiviksi suupaloiksi.  Asettele palaset uunivuoalle ja kaada blenderissä tehty kastike tasaisesti kanojen päälle.
4. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä.

Mikäli aikaa on runsaasti, kanan voi antaa marinoitua kastikkeessa pari tuntia ennen kuin laittaa vuoan uuniin.  Tarjoile riisin ja naan-leivän kanssa.
Aiemmin jakamiani intialaisen ruuan reseptejä:
Butter chicken
Kanaa tikka masala
Naan-leipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti