keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Mökkiviikonloppu ja oreo-juustokakku

Anoppini täytti viime viikolla 60 vuotta ja lähdimme juhlistamaan sitä porukalla koko viikonlopuksi vuokramökille Hartolaan. Viikonloppuun mahtui paljon herkuttelua, ulkoilua, lautapelien pelaamista sekä saunomista. Mökissä oli iso höyrysauna, joka oli mieluisaa vaihtelua tavalliselle suomalaiselle saunalle. Höyrysaunassa oli mukava makoilla kaikessa rauhassa!

Kuva:

Varasimme mökin luxholiday-sivuston  kautta. Olemme aiemminkin vuokranneet mökkejä kyseisen palvelun kautta ja voinkin suositella sivustoa, mikäli etsit tasokkaampaa ja isompaa mökkiä vuokrattavaksi.

Juhlakakkuna toimi herkullinen oreo-juustokakku, joka on myös helppo valmistaa. Oreo-keksit ovat viime vuosina rantautuneet USA:sta Suomeen ja tulleet kilpailemaan perinteisten suomalaisten domino-keksien rinnalle. Jaan teille nyt oman versioni oreo-juustokakusta. Toki kakun voi toteuttaa myös niillä dominoilla.

Kuva:

Oreo-juustokakku

Pohja:
175g Oreo-keksejä
80g voita

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
400ml kuohukermaa
100g valkosuklaata
n. 200g Oreo-keksejä
80g sokeria
2rkl vettä
7 liivatelehteä

1. Murskaa oreo-keksit kulhossa. Sulata voi ja kaada se keksimurskan päälle. Sekoita hyvin. Kaada keksiseos kakkuvuokaan ja levitä tasaisesti. Laita jääkaappiin jähmettymään.
2. Sulata valkosuklaa. Kun suklaa on täysin sulanut, anna sen jäähtyä huoneenlämmössä.
3. Vatkaa  kerma kuohkeaksi.
4. Sekoita kulhossa tuorejuusto, kermavaahto, sokeri ja valkosuklaa. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Murskaa 150 g Oreo-keksejä ja lisää ne juustokakkuseokseen.
6. Lisää kattilaan 2rkl vettä ja kiehauta. Lisää liivatelehdet ja sekoita.  Anna jäähtyä, jonka jälkeen lisää liivatelehdet ohuena vanana täytteeseen. Sekoita kevyesti.
7. Levitä täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi.
8. Murskaa loput Oreot ja ripottele kakun päälle. Vielä näyttävämmän koristuksen saa laittamalla muutaman oreo-keksin pystyasentoon kokonaisena kakun päälle.

Leppoisaa illanjatkoa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti