sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Puolukkahillo

Lähikaupassa oli viiden kilon puolukkalaatikoita myynnissä kymmenellä eurolla, joten päädyin kauaa pohtimatta poimimaan yhden laatikollisen ostoskärryihini. Keittelin torstai-iltana puolukkahilloa ja nyt sitä olisi jääkaapissa isommankin perheen tarpeisiin. Keittiössä valmistui yhteensä neljä litraa hilloa ja marjoja jäi vielä pakkaseenkin. Itse tykkään hieman kirpeämmästä hillosta esimerkiksi itse tehtyjen pinaattilettujen tai riistaruuan kanssa. Hillon tekeminen on helppoa ja itse tehtynä sokerin määrää on helppo kontrolloida, kaupan hilloissa kun usein tuppaa olemaan vähän turhan paljon lisättyä sokeria.

Puolukkahillo (noin neljä litraa valmista hilloa)
-litra vettä
-2 pakettia (660g) Dansukker hillo-marmeladisokeria
-3,5kg puolukoita
-2tl atamon säilöntäainetta


1. Kiehauta vesi. Sekoita joukkoon hillo-marmeladisokeri  ja anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää puhdistetut marjat.
2. Keitä hilloa miedolla lämmöllä ilman kantta noin 30 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Kuori vaahto pinnalta, sillä sen sisältämät epäpuhtaudet voivat vaikuttaa säilyvyyteen.
4. Lisää 2tl atamon säilöntäainetta. Vaikka sokeri itsessään auttaa hilloa säilymään paremmin niin käytän itse lisäksi vähän säilöntäainetta, koska käyttämäni sokerimäärä on pienempi kuin suositeltu.
5. Säilö hillo purkkeihin lämpimänä. Sulje purkit heti ja säilytä kylmässä. Kuumana hillo voi olla aika juoksevaa, mutta jäähtyessään se hieman jähmettyy.

Aurinkoista sunnuntaita sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti