perjantai 21. lokakuuta 2016

Kalklitir Winter Primo työhuoneessa

Tämän viikon alussa työhuoneemme sai uuden värityksen, kun yksi seinistä maalattiin Kalklitirin Winter Primo-sävyisellä kalkkimaalilla. Kalklitir on ekologinen kalkkimaali, jonka raaka-aineet ovat vesi, kalkki ja väripigmentit. Kalkkimaalit ovat muutaman viime vuoden aikana kasvattaneet suosiotaan ja sen myötä värivalikoima on myös lisääntynyt. Itse ihastuin kalklitirissä sen betonimaiseen ja elävään pintaan. Kalklitir maalia ei ole saatavilla ihan joka paikassa, itse ostin maalin Nougat-sisustusliikkeestä Helsingistä. Hintaa maalille tuli 50 euroa, varsin kohtuuhintaista siis. Yksi paketti (1kg) kalkkimaalia riitti hyvin 7 neliön seinän maalaamiseen.
Kalkkimaali valmistetaan sekoittaen pussin sisältö 1,7 litraan kylmää vettä. Maalia sekoitetaan vispilällä ja annetaan tekeytyä vähintään 15 minuutin ajan välillä sekoitellen. Koostumus on paljon ohuempaa mitä tavallisen maalin. Lattia on hyvä suojata huolella, sillä roiskeilta ei voi tämän maalin kanssa välttyä.  Maalia ei levitetä seinään perinteisesti telalla, vaan leveällä siveltimellä. Elävän pinnan saamiseksi siveltimellä tehdään x-kirjainta muistuttavia vetoja ristiin rastiin. Hyvän ohjevideon kalkkimaalin levityksestä löydät täältä. Sitten kun seinään joskus kyllästyy voi tämän maalin päälle maalata suoraan tavallisellakin maalilla.

Aikaa ensimmäisen kerroksen maalaamiseen kului puolisen tuntia. Annettiin seinän kuivua kaksi tuntia, jonka jälkeen maalattiin toinen kerros. Emme olleet tyytyväisiä toisen maalauskerran jälkeen kuvioon, joten päädyimme sivelemään seinään vielä kolmannenkin kerroksen kalkkimaalia. Huomasimme, että tärkeää on tehdä suunnilleen saman kokoista kuviota koko seinälle. Ylläpidä siis saman mittaiset vedot koko maalauksen ajan.

Mietimme Emma ja Winter Primo-sävyjen välillä ja olen tyytyväinen, kun valittiin tämä tummempi maali. Lopputuloksesta tuli ihanan lämpimä ja eloisa greige sävy. Juuri sellainen kuin toivoinkin!
Nyt on tullut lyhyen ajan sisällä maalailtua oikein urakalla. Jospa nyt pitäisi vähän taukoa maalauspuuhista.

Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti