torstai 6. lokakuuta 2016

Struktuuriseinän suunnittelua

Täällä pohditaan kuumeisesti sekä vierashuoneeseen että työhuoneeseen sopivaa maalisävyä. Tällä hetkellä molempien huoneiden kaikki seinät ovat valkoisia. Viikonloppuna kävin poimimassa läheisestä rautakaupasta Tikkurilan värilastuja kotiin lähempää tarkastelua varten. Nopeasti väreistä nousi esiin viisi suosikkia. Näistä itseasiassa kolme; basaltti, kalsiitti ja laasti, ovat Tikkurilan color now 2016 trendivärejä.  Maalisävyn valinta ei kuitenkaan ole helppoa, kun toivomuksissa olisi että seinää jaksaisi katsella jonkin aikaa.

 N499 basaltti - K487 kalsiitti - M497 tuhka
V487 Valamo - X487 laasti

Jotta homma ei ainakaan olisi helppoa, heräsi ajatus myös jonkinlaisen struktuuriseinän maalaamisesta. Viimeistään nyt eri vaihtoehtoja on satoja. Olen ollut tyytyväinen makuuhuoneen efektiseinään, josta heräsikin ajatus kokeilla jotain toista maalaustekniikkaa kodin muihin seiniin. Esimerkiksi väripesu on mielestäni näyttävä ja hieman erilainen, mutta kuitenkin helppo toteuttaa. Yksinkertaisuudessaan väripesussa käytetään kahta maalisävyä. Ensin seinä maalataan pohjavärillä ja kuivumisen jälkeen kuviointiväri maalataan pohjavärin päälle sienellä pesevin ja pyörivin liikkein. Suositus on, että kuviointiväri olisi hieman tummempi kuin pohjaväri. Lisää väripesusta voit lukea esimerkiksi täältä.

Myös Tikkurilan hopeansävyinen Taika stardust kiinnostaa. Esimerkiksi tumman, basaltinharmaan maalipinnan päällä pieni hopeinen säihke voisi toimia hyvin.

"Taika Stardust on kulta- tai hopeakimalteita sisältävä vesiohenteinen, läpinäkyvä kimallelasyyri, jota käytetään maalipinnan päällä tuomaan pinnalle metallista säihkettä. Stardust-pinta on erityisen kaunis sametinhimmeän Harmony-sisustusmaalin kanssa tai Tunto Hieno struktuuripinnan tehosteena."

Ajatuksissa on, että työhuoneen seinä maalattaisiin melko vaalealla sävyllä, ettei liian tumma väri söisi tilantuntua jo ennestään pienehköstä huoneesta. Vierashuoneen seinä taas saisi olla tummempi. Nyt vaan lisää inspiraatiokuvien etsintää ja värilastujen mallailua omassa kodissa, niin päästään kohta siihen seuraavaan hauskaan osuuteen eli maalaamiseen!

Leppoisaa illanjatkoa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti