maanantai 5. syyskuuta 2016

Hampurilaiset


Etsimme pitkään sopivaa ohjetta hampparisämpylöihin. Muutamat kokeilimme ja niistä tuli meidän mielestä liian sämpylämäisiä ja tuhteja hamppareihin. Tällä ohjeella saa tehtyä ihanan ilmavat ja pehmeät hampurilaissämpylät. Teemme itse ison satsin kerralla ja pakastamme loput. Ne sulavat nopeasti pakkasesta ottamisen jälkeen ja ovat yhtä hyviä myös pakastamisen jälkeen.

Hampurilaissämpylät  (8kpl)

2 dl kädenlämpöistä vettä
4 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 munaa
8 dl vehnäjauhoja
vajaa 2tl suolaa
40 grammaa (eli 3rkl) pehmeää voita
voiteluun muna ja tilkka vettä
päälle seesaminsiemeniä

Ohje: 
1. Yhdistä lämmin vesi, maito, hiiva ja sokeri. Anna seistä n. 5 minuuttia.
2. Vatkaa muna kevyesti, käsin vatkaus riittää.
3. Yhdistä kulhossa jauhot ja suola.
4. Nypi joukkoon voi niin, että saat aikaan pieniä muruja.
5. Lisää joukkoon vesi-hiivaseos, sekä kevyesti vatkattu muna. Sekoita taikinaksi.
6. Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa, kunnes taikinasta tulee sileää ja elastista.
Taikina on tahmaista, joten voit joutua lisäämään hiukan jauhoja vaivaamisen helpottamiseksi.
7. Kohota kaksinkertaiseksi noin 1-2 tuntia. Aika tuntuu pitkältä, mutta se on sen arvoista.
8. Pyörittele littanoiksi palloiksi ja kohota liinan alla vielä 1-2 tuntia. Ilman pitkiä kohotusaikoja sämpylät eivät tule yhtä hyviksi, hyvää kannattaa odottaa.
9. Voitele lopuksi munalla ja ripottele pintaan seesaminsiemeniä.
10. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti