maanantai 26. syyskuuta 2016

Naan-leipä


Omasta mielestäni naan-leipä kruunaa intialaisen ruuan. Naan-leivät ovat pehmoisia ja hyviä dipattuina pääruuan kastikkeeseen. Naan-leivän pakastaminenkin onnistuu jos haluaa leipoa kerralla isomman satsin.

Naan-leipä (8kpl)

Ainekset:
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- ½ dl öljyä
- ½ dl maustamatonta jugurttia
- 1 kananmuna kevyesti vatkattuna
- 1 tl leivinjauhetta
- n. 6 dl vehnäjauhoja
- voiteluun sulatettua voita
- pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä

Ohje:
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita hyvin.
2. Lisää veteen suola, sokeri, öljy, jugurtti ja kevyesti vatkattu muna.
3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää jauhot taikinaan hyvin alustaen.
4. Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa tunnin verran.
5. Muotoile kohonneesta taikinasta jauhoisella alustalla tasakokoinen pötkö, jonka jaat 8:aan osaan. Pyöritä osat palloiksi, kaulitse soikeita litteitä leipiä. Kohota leivät pellillä leivinpaperin päällä, voitele sulatetulla voilla ja ripottele halutessasi pinnalle unikon- tai seesaminsiemeniä. Olen huomannut, että naanleivät maistuvat erityisen hyviltä, kun ne antaa hetken olla voitelun jälkeen ennen uuniin laittamista.
6. Paista leivät 275 asteisessa uunissa (keskitasolla) 6-8 minuuttia.


Kirjoitan pientä postaussarjaa meidän keittiössä valmistuvista intialaisista ruuista. Viime viikolla jaoin postaussarjan ensimmäisen kanaa tikka masala reseptin. 

Hyvää alkanutta viikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti