torstai 8. syyskuuta 2016

Woodbury Common Outlet NYC

Olin etukäteen kuullut paljon kehuja hieman New Yorkin ulkopuolella sijaitsevasta Woodbury Common Outlet -ostoskylästä. Olikin selvää, että sitä varten varataan kokonainen päivä reissustamme. Vajaan tunnin päässä Manhattanilla sijaitseva ostosparatiisi ei suurista odotuksistaan huolimatta jättänyt kylmäksi.  Ostoksia tuli neljällä aikuisella henkilöauton peräkontin verran.
 Outletissa on noin 220 liikettä, joista löytyy varmasti vaatteita ja asusteita moneen makuun. Merkkeinä muun muassa Michael Kors, Guess, Vans, Adidas, Nike, Converse ja Levis. Kalliimpaan makuun löytyy esimerkiksi Dior ja Prada.  Itse ostin muun muassa kaksi Michael Korsin laukkua, molemmat -60% alennuksella. Hintaa toiselle jäi 106 dollaria ja toiselle pienemmälle laukulle 60 dollaria. Guessin laukut lähtivät 30-40 dollarin hintaan, farkut liikkuivat noin 35 dollarilla ja t-paidat 10-15 dollarilla. Niken urheilushortsit puolestaan nappasin mukaan 7 dollarilla. Olin liittynyt outletin postituslistaan, jolloin sain infopisteestä ilmaisen tarjousvihkosen. Tarjousvihkossa oli lisäalennuksia useimpiin liikkeisiin. Liikkeet tarjosivat esimerkiksi 100 dollarin ostoksesta 20 dollarin lisäalen. Shoppailun lomassa on hyvä viettää taukoa outletkylän ravintoloissa.
Päädyimme matkaamaan outletkylään vuokra-autolla. Vuokrasimme auton kävelymatkan etäisyydellä hotellistamme sijaitsevasta Hertzistä (157 W 83rd St, New York). Hintaa vuokra-autolle tuli noin 200 dollaria polttoaineineen (mukana turvaistuin, tullilaite ja navigaattori). Bussiliput olisivat kustantaneet noin 40 dollaria per henkilö. Neljälle aikuiselle ja yhdelle lapselle auton vuokraaminen oli järkevä vaihtoehto. Pienen lapsen kanssa autolla matkustaminen ostoksien kanssa oli helpompaa kuin bussilla liikkuessa. Bussilla liikkuessa kun on aikatauluista riippuvainen. Ajaminen oli helppoa, etenkin kun pääsi Manhattanin ulkopuolelle. Vuokrasimme tietulleja varten laitteen (5 USD), jolloin ei tarvinnut pysähtyä erikseen jonottamaan tietulleihin vaan pystyi ajamaan niistä suoraan läpi. Tullit rekisteröityvät laitteelle ja vuokraamo laskutti ne jälkikäteen.  Outletkylässä oli iso maksuton parkkialue, josta ainakin aamupäivällä löytyi vielä hyvin tilaa. Lähtiessämme iltapäivällä parkkipaikkaa olisi ollut hankalaa löytää. Matkalla Woodburyyn näki mukavasti myös muita maisemia.
Jotkut ovat sitä mieltä ettei kannata lähteä Manhattanin ulkopuolelle shoppailemaan.  Mikäli ei ole aikomustakaan ostaa kovinkaan paljoa ei varmaankaan ole järkevää poistua Manhattanin kaupoilta, sillä tuleehan matkalle outlettiinkin hintaa. Kävimme Woodburyssä shoppailun jälkeen myös kahdessa Manhattanin Century 21-tavaratalossa sekä 5th Avenuen kaupoilla.  Itse lähtisin kuitenkin edelleen mieluiten Woodbury Common Outlettiin, sillä mielestäni tarjoukset ja valikoima olivat siellä parhaimpia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti