lauantai 10. syyskuuta 2016

Vinkit New Yorkiin matkustavalle

TOP 3:
1. Ole ajoissa
Kannattaa varata ajoissa liput itsellesi tärkeisiin paikkoihin. Suunnittelemalla etukäteen säästyy aikaa itse matkakohteessa, plus suunnittelu on mukavaa. Kaupunki, joka ei kuulemma koskaan nuku, tuntuu heräävän yllättävän myöhään. Lähdimme hotellilta aamuisin klo 7.30-8 aikaan ja pääsimme hyvin lyhyillä jonotusajoilla nähtävyyksiin. Ajoissa liikkeelle lähteminen pätee toki monissa muissakin suurkaupungeissa. New Yorkissa on jonoa ulos asti jopa pikaruokapaikoissa. Varaa siis tarpeeksi aikaa asioihin. Matkoihin kuluvaa aikaa on välillä hyvin hankala arvioida ja metrossa oli ainakin meidän matkan aikana paljon viivästymiä ja huoltotöitä. Päivä kuluu New Yorkissa nopeasti!

2. New York  City Explorer Pass
Suosittelen ostamaan jonkin nähtävyyspassin New Yorkin matkalle, ainakin jos olet matkustamassa kohteeseen ensimmäistä kertaa. Yksittäin ostettuna sisäänpääsymaksut tulevat äkkiä kalliimmiksi. Me ostimme jo Suomesta New York Explorer Passin 7 nähtävyydelle. Kyseisen passin saa ostettua vapaavalintaisesti 3, 4, 5, 7 tai 10 nähtävyydelle. Passi on voimassa kuukauden ajan, alkaen siitä kun sitä käyttää ensi kerran. Puhelimeen saa ladattua sovelluksen, jota näyttämällä saa lunastettua liput nähtävyydellä. Passin avulla pääsimme lipunostojonon ohi Empire State Buildingissä. Puhelinsovelluksessa pääsee myös näppärästi selailemaan ilman internetyhteyttä mihin kaikkialle passilla pääseekään. Valittavana on noin 60 eri nähtävyyttä ja kokemusta, muun muassa American Museum of Natural History, Top of the Rock, Empire State Building, Central Park Bike Rental, Best of NYC cruise ja The Museum of Modern Art.

3. Metrokortti
7 päivän metrokortti maksaa 32 dollaria ja sillä saa matkustaa rajattomasti. Vertailun vuoksi: kahden tunnin kertalippu maksaa 3 dollaria. Metrokorttia on näppärä käyttää ja kertaliput tulevat äkkiä kalliimmaksi, vaikka olisi New Yorkissa lyhemmänkin ajan kuin viikon. Metroverkosto on kattava, joskin elokuussa asemat olivat tukahduttavan kuumia! Metrovaunuissa oli onneksi ilmastointi.

MUST SEE / TO DO :
Musikaali Broadwaylla
Jos vähänkään kiinnostaa niin mene ihmeessä katsomaan jokin musikaali! Kävimme katsomassa Lion King-musikaalin Minskoff theatressa. Me varasimme liput etukäteen jo Suomessa, mutta mikäli ei ole niin väliä mihin esitykseen haluaa mennä niin lippuja voi kalastella myös paikan päällä. Istuimme yläparven 2.rivillä ja paikat olivat oikein hyvät. Esitys oli huippuluokkaa, lavastukset näyttäviä ja näyttelijät taitavia. Tämän tason esitystä ei näe Suomessa! Esityksen jälkeen näki Times Squaren valomeren ja ihmismassan ilta-aikaan.

Top of The Rock / Empire State Building
Kaupungista ei saa tarpeeksi kattavaa kuvaa jos ei käy katsomassa sitä ylhäältä käsin. Kävimme yhtenä päivänä Empire State Buildingissa ja toisena iltana Top of The Rockissa. Illalla valomeri on vaikuttava. Jos sinulla ei ole aikaa käydä kuin toisessa niin tee se ilta-aikaan. Top of The Rockista on huikeat näkymät Central Parkiin.

Central Park
Central Park  eli keskuspuisto on to do-tehtävien kärkipäässä New Yorkissa. Käy ostamassa kaupasta eväät ja mene piknikille Central Parkiin. Alue on iso ja me kävimmekin useampana päivänä kiertelemässä Central Parkia. Maisemat ovat tuttuja monista elokuvista ja tv-ohjelmista.

The High Line puisto
High Line on vanhan rautatien päälle rakennettu puisto. Puistosta on kivat näkymät Manhattanille. Puisto on rakennettu viihtyisäksi ja siellä on paljon penkkejä ja auringonottopaikkoja, sekä kojuja, joista voi ostaa muun muassa jäätelöä ja juotavaa. Kävely päästä päähän kestää vajaan tunnin. Poikkea välillä aivan High Linen alla olevaan Chelsea Marketiin, josta löytyy useita kiinnostavia ravintoloita.

Woodbury Common Outlet
Itselleni shoppailu tässä noin 220 liikkeen outletkylässä oli must juttu, jonka tekisin ehdottomasti uudelleen jos vielä New Yorkiin matkustaisin. Paljon hyviä alennuksia ja runsas tarjonta, josta löytyy jokaiselle jotain. Tyhjällä lompakolla outlettiin ei kannata lähteä itseään kiusaamaan. Jos lähdet outletkylään bussilla niin ota tyhjä matkalaukku mukaan. Matkalaukussa ostoksia on helpompi kuljettaa mukana.
Huh, kun tulee ikävä New Yorkiin kun katselee näitä matkakuvia. Ehkä vielä joskus !

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä! :) Matka New Yorkiin ei ole juuri nyt ajankohtainen, mutta se on ollut haaveissa jo piiiitkään ja varmaankin parin vuoden sisällä se toteutetaan.

    -Marjo/Elämäni päivä
    http://elamanipaivamedarinsp.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että vinkeistä oli hyötyä matkan suunnittelua varten. Voin kyllä ehdottomasti suositella matkaa New Yorkiin! Meillä on tällä hetkellä suunnitteilla isompi jenkkilän reissu, nimittäin roadtrip USA:n halki. Siitä varmasti myöhemmin lisää blogissa ! :) Täytyypä käydä kurkkaamassa sunkin blogia.

      Poista