perjantai 16. syyskuuta 2016

Ravintolat New Yorkissa

Palaan vielä New Yorkin matkaamme ruuan merkeissä. Hyvä ruoka on ainakin itselleni tärkeä osa lomailua. Syöminen, kuten kaikki muukin on New Yorkissa yleisesti ottaen kallista. Kaksi henkilöä saa kulutettua päivässä helposti 100 dollaria ruokiin, riippuen tietysti kuinka monta kertaa päivässä syö ja minkätasoisissa ravintoloissa tai ostaako ruokaa kaupoista ja tekee purtavaa itse. Me kävimme aamupalalla, lounaalla ja illallisella ulkona syömässä.  Lisäksi ostimme kaupoista välillä pientä purtavaa, kuten juotavaa tai makeisia. Jenkeissä matkustaettaessa tulee ottaa huomioon, että myös tippaamiseen kuluu yllättävän paljon rahaa matkan aikana. 50 dollarin laskun päälle pitäisi jättää 10-20% tippiä, joka tekee 5-10 dollaria. Hintojen päälle kannattaakin päässään lisätä automaattisesti 10-20% lisää. New York city tax eli verot eivät myöskään ole valmiiksi hinnoissa, joten niitäkin tulee laskun päälle aina joitakin euroja. Tähän postaukseen olen koonnut suosikki ruokapaikat matkaltamme.

Fift Avenuella sijaitseva Eately tarjoaa Italialaista ruokaa. Eataly on  muutakin kuin ravintola. Se on useammasta tarjoilupisteestä, kaupasta sekä kattokerroksen ravintolasta koostuva kokonaisuus. Eatelystä löytyy pastaa, pizzaa, leipiä, olutta, viiniä, jäätelöä.. Paikka on suosittu, mutta odottaminen kannattaa. Me odotimme pöydän saamista puolisen tuntia. Ruoka on hyvää ja hinta-laatusuhde on kohdillaan. Suosittelen erittäin lämpimästi!

Brick Lane Curry House on nähty man vs food tv-ohjelmassa. Jos matkaseurueessasi on joku, joka tykkää tulisesta ruuasta ja tykkää haastaa itseään niin kannattaa suunnata tänne. Brick Lane Curry House tarjoaa intialaista ruokaa. Madras Curry ja Tikka Masala olivat ainakin erittäin maukkaita! Ravintolalla on tarjolla myös mielettömän tulinen Phaal curryannos. Ravintola vaatii suullisen lupauksen siitä, että ei haasta ravintolaa oikeuteen syötyään kyseistä annosta jos se aiheuttaa emotionaalisia tai fyysisiä ongelmia. Mieheni ja hänen veljensä lähtivät testaamaan kyseistä annosta ja puolikkaan kanapalan jälkeen hiki virtasi ja kyyneleet valuivat silmistä. Molemmat ovat tulisen ruuan ystäviä ja kertoivat annoksen olleen tulisinta mitä ovat ikinä syöneet. Mikäli yksi henkilö syö annoksen itse kokonaan loppuun, tarjoaa ravintola oluen ja syöjän kuvan seinälle.

Shake Shack pikaruokaravintola on koettava vähintään kerran New Yorkin matkan aikana. Shake Shack tarjoaa burgereita, ranskalaisia sekä pirtelöitä. Kaikki superhyviä! Ravintoloita on ympäri New Yorkia.

New Yorkin parhaaksi pizzeriaksi Tripadvisorissa äänestetty Patzeria Family & Friends oli myös kokeilemisen arvoinen ravintola. Pitsan pohja on rapea ja 18 inchin (n. 45cm) pizza tarjoillaan korkealta metallijalustalta. Jälleen kerran ravintola, jossa on hyvä hinta-laatusuhde!

Big Gay Ice Cream :illa on pari liikettä New Yorkissa. Toinen niistä sijaitsee osoitteessa 61 Grove Street, parin korttelin päässä Sinkkuelämää-sarjan Carrien kotitalolta. Valinnanvaikeus iski jätskikauppaan astuessa. Sanompahan vaan, että nam. Mielettömän hyviä jätskiannoksia.


Upper West Sidella sijaitseva Jacob's pickles tarjoaa amerikkalaistyylistä ruokaa kohtuuhintaan. Pannukakkuja, friteerattua kanaa ja siirappia samalla lautasella. Kuulostaa ehkä oudolta, mutta näkyi olevan kovin suosittu annos kyseisessä ravintolassa. Itse en ehtinyt kokeilla. Annokset olivat valtavia, mutta kuitenkin laadukkaista raaka-aineista tehtyjä. Burgeriannos irtosi 15 dollarilla, samoin kuin kanasandwich.

Näiden lisäksi New Yorkissa täytyy toki syödä myös vähintään yksi bagel ja pannukakut päästäkseen kunnon jenkkifiilikseen! Ja niitä ei ole vaikea löytää tästä kaupungista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti