sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Matkailijan apuvälineet

Sekä matkalla ollessa, että matkaa varatessa käytän useampia nettisivuja ja kännykkäsovelluksia. Päätin koota pienen infopaketin itselleni hyödyllisimmistä ja eniten käyttämistäni palveluista. 

Tripadvisorista löytyy kattavasti arvosteluita hotelleista ja ravintoloista eri matkakohteissa. Lisäksi Tripadvisorin avulla voi lukea muiden kirjoittamia arvosteluita eri nähtävyyksistä tai etsiä edullisia lentoja. Itse käytän tripadvisoria ahkerasti etsiessäni sopivaa hotellia matkoille. Arvosteluista saa usein hyvän kuvan hotellin tasosta. Kun matka on varattu ja suunnittelu alkanut niin tutkin myös hyviä arvosteluita saaneita ravintoloita. Tutustun myös tarkemmin kiinnostaviin nähtävyyksiin. Tämän jälkeen merkkailen nähtävyyksiä ja ravintoloita Googlen MyMaps -palveluun. 

Kännykkään tai tablettiin ladattava Google MyMaps-sovellus toimii hyvänä karttana kaupunkilomalla. Kartan saa ladattua offline-tilaan, jolloin karttaa käyttääkseen ei siis tarvitse nettiyhteyttä. Palvelun avulla on helpompi hahmottaa paikkojen sijaintia ja tehdä päivän ohjelmaa. Toisaalta se mahdollistaa myös helposti poikkeamisen vaikkapa lähettyvillä olevaan kiinnostavaan nähtävyyteen tai ravintolaan. MyMapsiin voi merkitä kohteita värikoodeilla ja symboleilla. Kartan saa myös jaettua koko matkaseurueen kesken, jolloin kaikki voivat merkitä kiinnostavia kohteita karttaan. 


Edullisia lentoja bongailen muun muassa lentodiilit.fi-sivustolta sekä skyscanner.fi-sivuston kautta. Lentodiilit-sivustolta löytyy edullisia lento- ja matkatarjouksia. Matkakuume iskee aina, kun tarjouksia katsoo! Skyscanner puolestaan hakee kymmenien lentoyhtiöiden lentojen hinnat yhdellä haulla. Lentoja pystyy hakemaan myös kalenterinäkymällä. Jos lähtö- ja paluupäivässä on joustovaraa niin edullisten lentojen löytäminen onnistuu luonnollisesti helpommin. Suosittelen tutustumaan molempiin sivustoihin, mikäli ne eivät olleet entuudestaan tuttuja!

Hotelleja puolestaan etsin usein hotels.comin kautta. Meillä ei ole kertaakaan ollut ongelmia sieltä varattujen hotellien kanssa, vaikka hiljattain sivusto on ollut julkisuudessa sitä kautta varastettujen luottokorttitietojen vuoksi. Hotellien hintoja vertailen trivagon kautta ja usein hotelli on tullut edullisimmaksi juuri hotels.comin kautta varattuna. Paljon matkustelevalle hotels.com sivuston etu on rewards-ohjelma, jossa 10 hotelliyön jälkeen saa varattua yhden ilmaisen yön. 

Onko sulla käytössä jotain hyödyllisiä sovelluksia tai sivustoja, kun matkustat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti